O nas

Tour de Fundacja zmienia teraźniejszość dzieci z niepełnosprawnościami i ich rodzin zagrożonych marginalizacją oraz wykluczeniem społecznym, poprzez organizowanie wyjazdów aktywizująco- terapeutycznych, na które fundusze zbieramy dzięki wspólnemu rowerowaniu.

Tour de Fundacja to również rowerowa fundacja, dlatego organizujemy krótko i długodystansowe wyprawy rowerowe dla małych i dużych uczestników oraz rozbudzamy pasję rodzinnego jeżdżenia na rowerach. Przejechane kilometry, dzięki współpracy z biznesem, pozwalają współfinansować letnią i zimową programy terapeutyczne, rowerzyści zaś realizują swoją pasję pomagając innym.

Jesteśmy organizacją posiadającą status OPP, na rzecz której i TY możesz przekazać 1,5 % podatku. Wystarczy podać w rocznym zeznaniu podatkowym nasz nr KRS 0000660366.

#WkręćSięwPomaganie i przekaż swoje 1,5% dla Tour de Fundacja!

W ciągu 5 lat działania Fundacji objęliśmy naszym wsparciem ponad 350 osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. A dzięki pasji jeżdżenia na rowerze, tylko w letnim sezonie rowerowym 2023 stworzyliśmy społeczność rowerową ponad 330 rowerzystów, wraz z którymi na rzecz Tour de Fundacja przejechaliśmy ponad 280 tys. km.

1,5%PIT - Wspomóż nasze działania

Przekaż 1% naszej organizacji

Rozliczenie PIT online w PITax.pl funkcjonuje dzięki projektowi “PITax.pl dla OPP” prowadzonemu we współpracy z IWOP.