niedziela, 28 luty 2021 10:32

Napisane przez
Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Mam na imię Jakub. Zmagam się od urodzenia z mózgowym porażeniem dziecięcym, autyzmem oraz padaczką. Poruszam się samodzielnie, jednak nie potrafię mówić, dlatego potrzebuje ciągłej opieki oraz rehabilitacji. Jestem Podopiecznym Tour De Fundacja od 2019.

Jakub urodził się w 36 tygodniu ciąży, ważył jednak zaledwie 2200g.  Jeszcze w inkubatorze przeszedł zapalenie płuc, anemia żółtaczka i wylew, jedną transfuzję drugą transfuzję, antybiotyki. Po miesiącu walki o życie wrócił do domu, ale walka się nie skończyła. Nie potrafił jeść, po wielu tygodniach udało się, ale życie nie lubi pustki- kolejna transfuzja i kontrolę spowodowane wylewem. Jako niemowlak ciągłe chorował, ale chciał żyć!

Tę walkę wygraliśmy, wtedy pojawił się nowy problem- z mową. Jak kraj szeroki nikt nie potrafił nam pomóc, dopiero w przychodni gdzie udaliśmy się do logopedy, lekarze postawili diagnozę-encefalopatia wczesnodziecięca-autyzm. Nigdy nie zapomnę marszu milczenia, bo wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy co to jest i co dalej. Małymi kroczkami ciężką pracą i ćwiczeniami Jakub zaczął mówić i pokonywać lęki. Po wielu latach nadal podejmujemy walkę o godne życie, co się wiąże z ciągłą i niekończąca się rehabilitacją.

Przekazując 1% lub darowiznę na rzecz Tour de Fundacja z dopiskiem Jakuba 003 wspierasz Jakuba w codziennych zmaganiach.

Ty też możesz pomóc!!

1% KRS 0000660366 cel szczegółowy: Jakub 003

Darowizna- tytułem: Jakub 003 -rachunek bankowy Tour de Fundacja – akcja charytatywna-  59 1140 2004 0000 3702 7667 6908 (mbank)

Możesz również wspierać Jakuba robiąc zakupy online poprzez fanimani.pl  Jakub 003 - wspieraj nas na FaniMani.pl