sobota, 20 luty 2021 16:17

Napisane przez
Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Mam na imię Marcel. Gdy skończyłem roczek zachorowałem, w mojej nóżce doszło do uszkodzenia nerwu udowego. Moja nóżka jest krótsza i słabsza, dlatego potrzebuje ciągłej rehabilitacji. Jestem Podopiecznym Tour De Fundacja od 2019.

Marcel urodził się̨ jako w pełni zdrowe, tryskające energią dziecko. Kiedy miał czternaście miesięcy zachorował na zapalenie oskrzeli. Nikt nie spodziewał się, że to z pozoru niegroźne wydarzenie pociągnie ze sobą̨ tak wiele konsekwencji, takich, które zmienią jego życie i sprawią, że obok szczęśliwego funkcjonowania i odkrywania piękna świata, będzie musiał walczyć z przeciwnościami losu. Wirus ten zaatakował również̇ staw biodrowy, uszkadzając jednocześnie nerw udowy. Poskutkowało to miękkim niedowładem nóżki, co wymusiło intensywną rehabilitację, która częściowo odbudowała uszkodzenia. Mimo poprawy stanu nerwu, po odbytym leczeniu, potrzebuje dalszego kontynuowania rehabilitacji, ponieważ występuje różnica w długości jego nóżek oraz pojawiło się̨ problematyczne skrzywienie kręgosłupa.

Przekazując 1% lub darowiznę na rzecz Tour de Fundacja z dopiskiem Marcel 001 wspierasz Marcela w codziennych zmaganiach.

Ty też możesz pomóc!!

1% KRS 0000660366 cel szczegółowy: Marcel 001

Darowizna- tytułem: Marcel 001 -rachunek bankowy Tour de Fundacja – akcja charytatywna- 59 1140 2004 0000 3702 7667 6908 (mbank)

Możesz również wspierać Marcela robiąc zakupy online poprzez fanimani.pl Marcel 001 - wspieraj nas na FaniMani.pl